Programma woensdag 20 maart 2024

Mieke Verduijn, piano Jong Talent tevens LIVESTREAM

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Claude Debussy (1862-1918)
Uit Préludes, boek I:
I. Danseuses de Delphes (Danseressen van Delphi)
VI. Des pas sur la neige (Voetstappen in de sneeuw)
VII. Ce qu'a vu le vent d'ouest (Wat de westenwind gezien heeft)

Sergej Rachmaninoff (1873-1943)
Variaties op een thema van Corelli (opus 42)

Informatie over de uitvoerende(n)

Mieke Verduijn studeerde in 2022 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze volgde de bacheloropleiding klassiek piano bij Slava Poprugin. Daarnaast heeft ze ook gestudeerd bij Henry Kelder (vooropleiding aan de HKU in Utrecht) en volgde ze privé pianolessen bij Sanja Milohanic en Andrew Wright. Momenteel volgt Mieke de opleiding master klassiek piano bij David Kuyken, ook aan het conservatorium in Den Haag.mieke verduijn_kl.jpg

​Naast het investeren in haar solo pianospel is Mieke zeer toegewijd aan het spelen van kamermuziek in diverse samenstellingen. Ze maakt onderdeel uit van het Brioso Trio, als pianotrio volgen zij de masterspecialisatie kamermuziek aan het conservatorium in Den Haag. Het trio won diverse prijzen bij zowel nationale als internationale kamermuziekcompetities. Met sopraan Nanette Mans vormt Mieke een liedduo, in het cursusjaar 2021-2022 namen zij deel aan de Udo Reinemann International Masterclasses in Brussel. 

Mieke volgde in de afgelopen jaren diverse masterclasses van o.a. Eliso Virsalazde, Frank Braley, Vladimir Tropp en Wibi Soerjadi. Tijdens het Virtuoso & Belcanto Festival in Lucca (juli 2023) volgde zij lessen bij Alfred Brendel, Till Fellner, Imogen Cooper en anderen.   

Mieke is ook afgestudeerd aan de pabo en is naast haar activiteiten als uitvoerend musicus actief als docent en eigenares van ‘Pianoschool Scarlatti’, een bloeiende pianolespraktijk in Gouda. Daarnaast is Mieke de initiatiefneemster en organisator van Pianofestival Gouda: een 3-daags pianofestival in het centrum van Gouda. De eerste editie vond plaats in februari 2024 en was een groot succes.

 

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.