Programma woensdag 21 augustus 2024

Susanna Veerman (St. Jacobuskerk, Den Haag), orgel

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Het programma is nog niet beschikbaar.

Informatie over de uitvoerende(n)

Susanna Veerman is sinds 2021 hoofdorganiste (titulair) van de St. Jacobus de Meerdere kerk in Den Haag waar zij het Adema orgel uit 1890 bespeelt (57/III/P).
Van 1999 tot 2021 was zij verbonden aan de R.K. Emmaüsparochie, Amsterdam. Zij bespeelde daar twee monumentale orgels:  originele Aristide Cavaillé-Coll orgel (Augustinuskerk, 1881) &  het Hilgers orgel (Boomkerk, 1774). Voor meer info klik hier. In deze kerk organiseerde zij ook Internationale concerten. 
Zij behaalde prijzen op Internationale orgelconcoursen in Schläegl (Oostenrijk), Moskou (Rusland), Maassluis, Brielle & Leeuwarden. 
2005-2007 ontving Susanna een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds & Fonds voor de Podiumkunsten om 3 jaar lang naar Lyon (Frankrijk) af te reizen voor privéles orgel bij de befaamde organist Louis Robilliard. 
2007: werd zij onderscheiden met de  zilveren medaille (l’argent) van de Société  Académique “Arts-Sciences-Lettres” vanwege haar verdiensten voor de Franse koor- en  orgelmuziek.
2013: werd zij tevens onderscheiden door dezelfde Société met een Vergulde Medaille (Vermeil) voor haar verdienste voor Franse koor- en orgelmuziek. 
2013: werd zij gedelegeerde voor Nederland van de ASL, dat houdt in dat ze Nederlandse toonkunstenaars kan voordragen voor de bovengenoemde medaille.