Michel Corrette (1707 - 1795)
Sonata I pour violon et basso continuo
-Adagio
-Allegro
-Allegro
John Cage (1912 - 1992)
Selectie uit Thirteen Harmonies (1985)
Arcangelo Corelli (1653 - 1713)
Sonata d-minor (op. 5, nr. 12) 'La Follia'
Joseph Puglia wordt geprezen om de "verbazingwekkende, magische momenten" die hij creëert tijdens concerten. Hij zegt dat "op weg naar huis je merkt dat je oren openstaan - zelfs het vertrouwde lawaai van de stad klinkt anders" (De Volkskrant). Een recente concertuitvoering in het Sydney Opera House werd beschreven als "adembenemend, elke zin perfect gevormd. Zijn bekwaamheid... bijna buitenaards, zorgde voor een van de meest boeiende vertoningen van het instrument" (Limelight Magazine). Als vooraanstaand pleitbezorger voor nieuwe muziek omvat Josephs "Voices of the Violin"-project nieuwe opdrachten van 13 componisten die in 2023 in première gingen. Zijn project rond de vioolwerken van Luciano Berio resulteerde in een "mindblowing" cd-opname (Luister) en samenwerkingen met conservatoria, festivals en meer dan 100 violisten van alle niveaus. Hij heeft ook onderzocht hoe actieve deelname van het publiek diepere muzikale verbindingen kan creëren, met speciale aandacht voor de muziek van Pauline Oliveros. Als concertmeester van het Asko|Schönberg ensemble cureert Joseph “…and Beyond”, een ongeleide concertreeks die klassieke en hedendaagse muziek verbindt. Hij werkte nauw samen met musicoloog Clive Brown en dirigent Johannes Leertouwer aan historische benaderingen van Brahms. In 2023 werd hij uitgenodigd om op te treden in Washington DC, op de “Ole Bull” Stradivarius van het Smithsonian museum, een van de slechts 11 gedecoreerde Stradivarius violen die er zijn. Hij werkte ook nauw samen met elektrische gitaarlegende Steve Vai. Joseph geeft les aan het Koninklijk Conservatorium van Nederland in Den Haag, waar hij sinds 2010 woont. Joseph Puglia bespeelt een viool van Anselmo Bellosio, Venetië, ca. 1785, die toebehoort aan de Karel Appel Estate.
Geerten van de Wetering (1985) is organist van de Kloosterkerk. Vanuit die functie is hij tevens als artistiek adviseur verbonden aan Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk die de pauzeconcertserie organiseert. Met het in 2021 opgerichte Podium21 initieert hij grensverleggende programma’s rond het orgel in combinatie met andere kunstdisciplines, zoals met film, video-art, theater of dans, waarmee hij een breed publiek kennis laat maken met de veelzijdigheid van het orgel.
Geerten studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Na het behalen van zijn mastergraad orgel volgde hij een postgraduale aan de Universität der Musik in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie). Daarnaast ontving hij lessen van Ansgar Wallenhorst (improvisatie). Tevens studeerde hij politicologie aan de Universiteit Leiden.
In 2018 won Geerten het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem, eerder was hij finalist bij improvisatieconcoursen in Schlägl (O) en Westfalen (D). Hij werkte mee aan tientallen premières van nieuwe werken, zowel solo als in ensembleverband, van o.a. Celia Swart, Guus Janssen, Leonard Evers, Kate Moore en Oene van Geel. Hij is als organist verbonden aan het Herz Ensemble en de Residentie Bach Ensembles, waarmee hij o.a. de maandelijkse Bachcantatediensten in de Kloosterkerk uitvoert. Geerten concerteert in binnen- en buitenland en werkt geregeld mee aan radio- en CD-opnames. CD’s waarop zijn spel te horen is werden in de pers enthousiast ontvangen. Ook componeert hij, enkele werken van hem zijn uitgegeven.