Programma woensdag 5 oktober 2005

Sonja Gruys, blokfluit; Marike Tuin, viola di gamba, Regina Albanez, luit; Ricardo Gonzalez,fluit

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

C. Dieupart (ca.1667-1740)
Suitte in E mineur
- Ouverture
- Allemande
- Courante
- Sarabande
- Gavotte
- Menuet
- Gigue 

M. Marais (1656-1728)
Suitte in G: (uit:pièces de violes, troisième livre)
- Prelude
- Caprice
- Sarabande
- Gigue

M. Marais
Suitte in E klein: (uit: pièces en trio)
- Prelude
- Fantaisie
- Gavotte
- Rondeau
- Sarabande en rondeau
- Menuet
- Passacaille

Informatie over de uitvoerende(n)

Regina Albanez studeerde in haar geboorteland Brazilië gitaar bij Henrique Pinto. Aan de Universiteit van Campinas behaalde zij het diploma compositieleer. Drie van haar composities zijn uitgegeven en opgenomen op CD. In 1993 studeerde zij af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Toyohiko Satoh in renaissance- en barokluit, theorbe en barokgitaar. Als een van de meest aktieve luitspelers in Nederland speelt ze regelmatig met o.a. Compagnia Vocale, het Utrechts Barok Consort en de Nederlandse Bachvereniging. Zij trad onder meer op in de festivals van Vlaanderen, Insbruck, Graz en in het Holland Festival Oude Muziek.

Marike Tuin studeerde viola da gamba bij Sarah Cunningham in Ierland, bij Mieneke van der Velden aan het Conservatorium van Amsterdam en momenteel bij Philippe Pierlot aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast studeert zij barokcello aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij speelt in diverse ensembles voor oude muziek waaronder 'Il Cielo' , waarmee zij onder anderen een fringeconcert gaf op het Holland Festival Oude Muziek in 2003, en 'Trio da Fusignano'. De ensembles worden gecoached door Wilbert Hazelzet, Wouter Möller e.a. Marike nam deel aan masterclasses viola da gamba tijdens de 'Berliner Tage Alter Musik' bij Rainer Zipperling en tijdens het internationale festival voor oude muziek in Innsbruck bij Wieland Kuijken. Marike speelt cello in 'Philharmonia Amsterdam', waar zij ook als gambiste de gambasolo's uit Bach's passies vertolkte.

Sonja Gruys is actief als uitvoerend musicus in het I.C.O.M., blaes-tuigh en in het ensemble Voces Musicales Amsterdam. Verder is zij veel te horen als soliste en in gelegenheids ensembles. Zij trad op in de Verenigde Staten, Mexico, Tsjechië, Italië en Nederland. Ook speelde zij in grotere produkties mee, zoals Monteverdi's "Orfeo", de Brandenburgse concerten van Bach (olv Jaap ter Linden), en in moderne orkestwerken van G. Kurtag. (olv Reinbert de Leeuw). Sonja heeft masterclasses en concerten gegeven aan de universiteit van Guanajuato, Mexico. Zij studeerde blokfluit aan het Utrechts conservatorium en aan het koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij het diploma tweede fase, of Master of Music behaalde. Sonja studeerde o.a. bij Sebastien Marq, Reine
Marie Verhagen en Peter van Heyghen. Zij nam deel aan verschillende aanvullende cursussen over historische uitvoeringspraktijk in binnen- en buitenland. Op het moment studeert Sonja zang bij Marjanne Kweksilber.

Ricardo Gonzalez studeerde blokfluit in Santiago, in zijn geboorteland Chili, waar hij diverse solo-optredens gaf. Hij kwam naar Nederland om blokfluit en moderne muziek te studeren bij Walter van Hauwe. Zijn einddiploma traverso behaalde hij bij Wilbert Hazelzet ann het Utrechts Conservatorium. Hij organiseert momenteel muziekprojecten in Chili.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.