Programma woensdag 19 januari 2005

Klaartje van Veldhoven, sopraan; Guido Groenland, tenor; Hugo Oliveira, bas; Kate Goodbehere, barokviool; Claire Beesley, traverso; Heidi Groger, gamba; Anne Nissisen, clavecimbel

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Michel Pignolet de Monteclair
Cantate 'Pyrame et Thysbe'

Informatie over de uitvoerende(n)

Het ensemble 'Montéclair' bestaat uit 7 muzikanten met 6 verschillende nationaliteiten! Het zijn allen studenten oude muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Als professionele muzikanten spelen zij in verschillende ensembles en hebben ook individueel al een behoorlijke staat van dienst.

CV's

Klaartje van Veldhoven (1981) studeerde solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Maria Acda, Rita Dams en Diane Forlano. Voor barokmuziek studeerde ze bij Jill Feldman en Michael Chance. Ze vervolgt deze studies momenteel in de Master of Music opleiding.In verschillende opera's zong zij de rollen van; Belinda uit Dido en Aeneas, Eerste Fairy, Night en Juno uit de Fairy Queen, van Henry Purcell en Zerlina uit Don Giovanni van W.A. Mozart.

Guido Groenland begon zijn zingend bestaan als jongenssopraan in het Sacramentskoor te Breda. Na de stembreuk was hij aanvankelijk actief als altus, tegenwoordig als tenor. Hij zingt muziek van de middeleeuwen tot nu. Guido studeert op dit moment solozang en opera aan het Conservatorium Maastricht.

Hugo Oliveira is geboren in Lissabon. Hij studeert momenteel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jill Feldman en Barbara Pearson. Hij is een vast lid van het Nederlands Kamerkoor. Hugo Oliveira zingt zowel het opera als het oratorium repertoire. Hij zong onder dirigenten als Jordi Savall, Christophe Rousset, Michel Corboz, Reinberg de Leeuw, Stephen Asbury, Martin Andre en Piree- Andre Valade.

Kate Goodbehere studeerde in 2002 Bachelor af op moderne viool aan de Victoria Universiteit van Wellington, Nieuw Zeeland. Haar liefde voor barok muziek bracht haar naar Den Haag waar ze momenteel barokviool studeert bij Ryo Terakado aan het Koninklijk Conservatorium.

Clare Beesley begon haar studie in muziek aan het Birmingham Conservatorium in Engeland. In 2000 ging Clare naar Den Haag om te studeren bij Wilbert Hazelzet aan het Koninklijk Conservatorium. Clare treedt vaak op met verschillende groepen zoals het Claudin Consort of Renaissance Flutes en Ensemble Capriccio. Ze heeft ook opgetreden met, onder andere, Concerto d'Amsterdam en het Gottinger Baroque Orchestra.

Heidi Gröger (1976) werd geboren in Eichstätt, Zuid Duitsland. Ze studeerde muziekeducatie aan de 'Hochschule für Musik und Theater München' met de nadruk op cello en zang. Na haar graad in München (2001) specialiseerde ze zich in oude muziek: ze studeerde viola da gamba met Philippe Pierlot ('Hochschule für Musik', Trossingen en 'Koninklijk Conservatorium'Den Haag) en barok cello met Kristin von der Goltz (München) en Jaap ter Linden (Den Haag). Concerten en concoursen zowel in binnen- als buitenland laten de variëteit van haar carrière zien.

Anne Nissinen begon haar muzikale studies aan het conservatorium te Helsinki Deze zette ze voort in de V.S. was en behaalde daar een Bachelor of Music in piano van de Boise State University, Master of Music in clavecimbel van Yale University en Artist Diploma van de Yale University. Ze heeft deelgenomen aan projecten met Enrico Gatti, Barthold Kuijken en Ton Koopman, en ze speelde op verschillende Europese festivals, zoals in Barcelona, Utrecht en Innsbruck en ze won de eerste prijs op het Johann Heinrich Schmelzer concours met haar ensemble Quintus. Anne speelde ook professioneel in verscheidene orkesten, zoals de New Dutch Academy, het Nederlands Kamerorkest en Musica del Seicento.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.