Programma woensdag 6 maart 2024

Claire Munting, mezzo sopraan & Shuann Chai, piano tevens LIVESTREAM

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

W.A Mozart (1756-1791)
-Abendempfindung
-Als Luise die Briefe
 

F. Schubert (1797-1828)
-Du bist die Ruh
-Ganymed
 
J. Brahms (1833-1897)
-Wir wandelten
-Immer leiser wird mein Schlummer
 
P.M Marqués (1843-1918)
Lágrimas Mias

Informatie over de uitvoerende(n)

Claire Munting trad op in heel Europa, de VS en Australië na haar afstuderen aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag in Nederland.clairemunting.jpg
Na haar afstuderen was Claire lid van het operagezelschap “Della Casa” dat door heel Europa optrad op locaties als het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, de Jahrhunderthalle in Frankfurt en het St. James’ Palace in Londen voor de koninklijke familie.
Haar operarollen omvatten Bizet’s Carmen, Eboli/Don Carlo, Fenena in Nabucco, Cavalleria Rusticana’s Santuzza, Adalgisa/Norma en La Principessa in Suor Angelica.
Ze trad op met diverse gerenommeerde orkesten zoals het Britten Pears Orchestra, Con Brio Orchestra, Colla Voce Ensemble en het Noord-Hollands Symfonie Orkest.
Claire trad op op het Aldenburgh Festival in Groot-Brittannië, het Grachten Festival in Nederland, het Glebe Festival in Sydney en het prestigieuze TNC in New York.
Sinds ze naar Australië verhuisde, werd ze uitgenodigd om op te treden in het House of Parliament in Brisbane, was ze zowel solist als vocal coach voor het Queensland Music Festival 2013 en is ze artistiek directeur van Musica! met een festival in 2015 en 2018.
Ze zong de rollen van Badessa en Principessa in Puccini’s Suor Angelica bij Opera Projects Sydney en creëerde “A tribute to Maria Callas”, dat in 2017 in Sydney in première ging.
Sinds haar terugkeer in Nederland startte Claire samen met pianiste Luba Podgayskaya de concertserie Tuesday Travels.
Toekomstige engagementen omvatten een recital voor Art Song Canberra en voor het Glebe Festival in Australië en verschillende concerten in Nederland.

Pianist Shuann Chai is een solist en kamermuzikant die op een breed scala van vroege tot moderne piano's, die de emotionele inhoud van muziek uit het verleden naar luisteraars in het heden brengen.Door critici erkend als “een gracieuze virtuoos”, wordt ze geprezen om haar optredens “gevoelig en communicatief, …vol warmte en emotie.” Recente projecten zijn onder meer uitvoeringen van de complete Beethoven-sonates voor viool en piano met Shunske Sato; geven masterclasses bij CodArts Rotterdam en het Conservatorium van Maastricht; en concerten in de Suntory Hall Music Garden-serie (Japan), Nationale Concertzaal van Taipei (Taiwan), Utrecht Festival Oude Muziek, Orlando Festival (NL) en Gloppen Musikkfest (Noorwegen).Shuann Chai.jpg

Het seizoen 2023-2024 brengt twee opmerkelijke cd-releases met zich mee: een solo-fortepiano-opname van Schuberts Impromptus en Fuga's (Cobra Records) en de volledige kamermuziek voor viool, cello en piano van Brahms op historische instrumenten, met violist Shunske Sato en cellist Hidemi Suzuki (Sony Records Japan). Eerdere opnames omvatten Kühl, nicht lauwerken voor fluit en pianoforte van Beethoven en Kuhlau met fluitiste Tami Krausz (Ramée Records) en een solo-cd van drie pianosonates van Beethoven uitgevoerd op een Rosenberger fortepiano (Postern Park Digital).

Verdere plannen omvatten de opname van de volledige Beethoven-sonates voor piano en viool (met Shunske Sato) op Cobra Records en een reeks concerten met het Dudok Kwartet Amsterdam met pianokwintetten van Brahms en Bacewicz. Shuann zoekt voortdurend naar manieren om muziek met andere vormen van kunst te verbinden. Ze werkte samen met choreograaf Ederson Rodrigues Xavier en was mede-bedenker van twee films multimediale dansprojecten met muziek van John Cage en Sergei Prokofjev, geproduceerd door Korzo Theater- en CaDance Festival (Den Haag). Shuann werd ook uitgenodigd om mee te spelen in de recente productie Amadeus van Opera2Day/National Theatre, die door 62 toerde theaters door heel Nederland. Op het gebied van kunstorganisatie was zij het artistieke directeur en programmeur voor het Fortepiano Festival Zaandijk van 2010-2019.

Shuann heeft masterclasses, workshops en lezingen gegeven bij instellingen als Temple Universiteit (Philadelphia), de Universiteit van Californië in Davis, CodArts Rotterdam, de Conservatorium van Amsterdam, Gulanyu Piano Academy (Xiamen, China) en Central Conservatorium in Peking. Naast het lesgeven is gemeenschapsbereik een belangrijk onderdeel geweest Shuanns muzikale pleidooi; aan beide zijden van de Atlantische Oceaan heeft ze honderden concerten gegeven in seniorenwooncentra, muziekscholen en bibliotheken.

Shuann behaalde diploma's in muziek en biologie aan het Oberlin College en voltooide haar graduate studies aan het New England Conservatory of Music in Boston. Ook zij had het voorrecht van het werken met pianisten als Jack Radunsky, zelf een voormalig leerling van de pianist/componist Percy Grainger; Norma Fisher, Claus-Christian Schuster, Malcolm Bilson en Anton Kuerti. Shuann is dankbaar voor haar drie inspirerende muzikale metgezellen: een concertvleugel Steinway gesigneerd door jazzlegendes Herbie Hancock en Ahmad Jamal; een originele Érard-piano (1861), en een originele Rosenberger fortepiano uit 1820, genereus in permanente bruikleen gegeven door de National Stichting Muziekinstrumenten Nederland (NMF).

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.