Welkomstwoord nieuwe voorzitter Arjan van Nijnatten

Met grote vreugde en gepaste trots wil ik jullie hierbij op de hoogte stellen van mijn nieuwe functie als voorzitter van de Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk. Het is met veel toewijding en enthousiasme dat ik deze rol op mij neem.

Als voorzitter van de Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk zal ik mij richten op het verder versterken en bevorderen van onze prachtige stichting, die voornamelijk gericht is op het organiseren van concerten. De Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk heeft zich door de jaren heen bewezen als een podium voor buitengewone muzikale uitvoeringen in een unieke omgeving waarin muzikanten en liefhebbers van klassieke muziek samenkomen.

Ik zie het als mijn taak om deze traditie voort te zetten en onze stichting verder te ontwikkelen tot een gewaardeerde en inspirerende bestemming voor muziekliefhebbers. Samen met het bestuur en het toegewijde team van vrijwilligers zal ik ervoor zorgen dat we blijven streven naar uitmuntendheid in de programmering van concerten en het creëren van een gastvrije omgeving waarin artiesten kunnen schitteren.

Ik nodig jullie allen van harte uit om onze evenementen te bezoeken en te genieten van de prachtige concerten die wij organiseren. Of je nu een liefhebber bent van klassieke muziek, een getalenteerde muzikant bent of gewoon nieuwsgierig bent naar de prachtige ambiance van onze historische kerk, je bent altijd welkom.

Ik sta open voor jullie input en ideeën, en ik moedig jullie aan om met mij in gesprek te gaan over mogelijke initiatieven en samenwerkingen. Laten we gezamenlijk de Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk laten bloeien en een blijvende impact creëren in de muzikale wereld.

Ik kijk ernaar uit om jullie binnenkort te verwelkomen bij een van onze concerten. Samen zullen we blijven genieten van de prachtige klanken en de magie van de muziek.

Met vriendelijke groet,
Arjan

Flyer orgelpauzeconcerten 2022 juli en augustus

 flyer orgelconcerten 2022.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flyer orgelpauzeconcerten 2021 juli en augustus

flyer pauzeorgelconcerten 2021.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Premiere livestream concert

De Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk heeft (voor het eerst) op 12 juni 2020 een livestreamconcert georganiseerd vanuit de Kloosterkerk. Dit concert werd gegeven door Matthijs Koene (panfluit) en Geerten van de Wetering (orgel) met Nederlandse muziek uit de 20e & 21 eeuw. U hoort werken van werken van Hendrik Andriessen, Anthon van der Horst, Daan Manneke, Kate Moore en Calliope Tsoupaki.

Sinfonia uit Bach cantate

Kloosterkerk-organist Geerten van de Wetering heeft een orgelbewerking gemaakt van de inleidende instrumentale sinfonia uit cantate 'Wir müssen durch viel Trübsal in das Reich Gottes eingehen' (BWV 146) van Johann Sebastian Bach. Deze cantate zou zondag 26 april 2020 geklonken hebben in de Kloosterkerk. De nieuwe orgelbewerking van het eerste deel is te beluisteren op YouTube via deze link.

Three Songs door Geerten van de Wetering

Organist van de Kloosterkerk en tevens artistiek adviseur van de stichting, Geerten van de Wetering, componeerde Three Songs (voor sopraan en orgel), voor de ochtendgebeden in de Kloosterkerk die in maart 2020 (in kleine vorm) plaatsvonden i.v.m. de Corona-maatregelen. U kunt via zijn website opnames van de drie nieuwe stukken beluisteren. Hopelijk kan deze nieuwe muziek, geschreven voor deze muziekarme periode, u als muziekliefhebber toch wat opbeuren! Door op deze link te klikken komt u bij de opnames. Een interview met Geerten over deze "Three Songs" op radio 4 van donderdag 26 maart rond half zes is te beluisteren via deze link. Na het interview kunt u Song nr 2 met als titel "Refuge" beluisteren.

foto impressie van enkele concerten

Zaterdagmiddag concert 23 november 2019 (Trio Cortado: Hannah de Witte (fluit), Arthur Klaassens (althobo), Daniel Boeke (basklarinet) en pauzeconcert 15 januari 2020 (Lucia Swarts (cello) & Gerard Wiegers (fagot))

foto23nov19.jpgfoto 15jan20.JPG

 

 

 

 

 

Data orgelconcerten 2020 bekend

zaterdag 11 juli 2020, 16.00 uur
2020 is Louis Vierne-jaar: deze Franse organist/componist werd 150 jaar geleden geboren.
selectie uit zijn Pièces de Fantaisie (orgel) en Pièces en style libre (harmonium) en daarnaast werken voor harmonium & piano en orgel & zang

GEANNULLEERD:
zondag 13 december 2020, 19.00 uur
integrale uitvoering "La Nativité du Seigneur" van Olivier Messiaen
Er zullen live kleur-animaties op het orgel geprojecteerd worden. Deze beelden zijn gebaseerd op negen pasteltekeningen die een bevriende schilder van Messiaen maakte bij de negen delen van de cyclus La Nativité. 

Nieuws

De inhoud van de pauzeconcerten zijn tot en met juni 2020 bekend. Wederom staan een aantal in het teken van de "Gouden eeuw" in het kader van het Rembrandt jaar. In 2020 zijn er een drietal concerten met als thema "75 jaar bevrijding". De nieuwe folder is zowel digitaal als op papier beschikbaar.

Felicitatie

Het bestuur van de Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk feliciteert de secretaris en webmaster van het “Haags Orgel Kontakt”, Henk Barnhard (en zijn echtgenote Jannie!) van harte met het verkrijgen van een Koninklijke Onderscheiding. Veel dank voor jullie jarenlange inzet voor de promotie van “het orgel” in Den Haag!

Namens de Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk,

Jos Haslinger, voorzitter

Gouden eeuw serie

Op 15 mei, 4 september en 18 december kunt u luisteren naar speciale pauzeconcerten die in het teken staan van het Rembrandtjaar. Er worden werken gespeeld van componisten uit de tijd van de Gouden Eeuw. Bv. Sweelinck, Valerius, Huygens en muziek bij een schilderij van Rembrand (Susanna).

Data orgelconcerten 2019 bekend

zaterdag 20 juli 2019, 16.00u
zaterdag 21 september 2019, 16.00u
zaterdag 23 november 2019, 16.00u

Impressie zaterdag avond concert op 8 december 2018

Enkele impressies van het concert op zaterdagavond 8 december ensemble voxavis. Foto1 en Foto2.

Cd Geerten van de Wetering

Tijdens het pauzeconcert van 29 augustus heeft Geerten van de Wetering zijn eerste cd getiteld '1918 - Organ music from a new era' gepresenteerd. Hij is te beluisteren op het Marcussen & Son orgel (1966) in de Kloosterkerk. Zie hier voor meer (bestel) informatie.

Nieuws

Nieuwe folder van de serie pauzeconcerten seizoen 2018/19 is digitaal beschikbaar

Vanaf woensdag 29 augustus is de folder van het nieuwe seizoen verkrijgbaar, onder meer in de Kloosterkerk. De folder is ook als pdf te downloaden: klik hier

Geerten van de Wetering wint “Haarlem”

Het Kunstcentrum feliciteert zijn artistieke adviseur en organist Geerten van de Wetering met het winnen van het Haarlems improvisatieconcours. Uit 8 kandidaten in 3 rondes won hij de eerste prijs. Dit betreft zowel de jury- als de publieksprijs. Voor meer informatie klik hier.

Kunstcentrum Kloosterkerk nu ook op Twitter en Facebook

Geplaatst op vrijdag 27 oktober 2017
Natuurlijk wil het Kunstcentrum Kloosterkerk er alles aan doen om de activiteiten in de spotlights te zetten. Dat deden we natuurlijk al met onze folder, de posters en de website, maar vanaf nu ook op Twitter en Facebook. Gaat u ons volgen? Nodig ook een vriend(in) uit!


Website Kunstcentrum Kloosterkerk is vernieuwd

Geplaatst op dinsdag 10 oktober 2017
Een mooi moment voor het Kunstcentrum Kloosterkerk! Op 10 oktober is een nieuwe versie van onze website online gegaan. Het voelt nog steeds vertrouwd, maar het geheel is toch frisser en eigentijdser geworden. De website is nu ook geschikt voor tablets en mobiele telefoons, waarmee een flinke stap vooruit is gezet. Het re-design en de technische realisatie zijn verzorgd door Cubique Internetdiensten uit Den Haag.