Programma woensdag 21 november 2007

Soluna

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma VenetiŽ!

Biagio Marini (ca. 1587 - 1663)
Sinfonia La gambara

Dario Castello (werkzaam begin 17e eeuw)
Sonata Decima

Andrea Gabrieli (1532/3 - 1585)
Frais et Gaillard (diminuties over het chanson van T. Crecquillon)

Biagio Marini
Sonata sopra La Monica

Giovanni Picchi (rond 1600)
Canzon Quarta a 2

Giovanni Battista Fontana (ca. 1589 - ca. 1630 )
Sonata XV

Tarquinio Merula (1594/95 - 1665)
Ciacona

Informatie over de uitvoerende(n)

Soluna: Yvonne Rietbergen (blokfluiten), Eunjung Anna Ryu (barokviool), Agnieszka Oszanca (barokcello), Emi Matsumoto (orgel)

Met een expressief samenspel en zorgvuldig uitgekozen programma's laat Soluna haar publiek kennismaken met de schoonheid en rijkdom van muziek uit de zestiende en zeventiende eeuw. De leden zijn allen professionele musici die zich hebben toegelegd op het uitvoeren van oude muziek op historische instrumenten. Ineens blijkt oude muziek méér te zijn dan alleen historisch... De musici zetten al hun kennis en vaardigheden in om te laten horen dat deze muziek nog steeds actueel en springlevend is. Een genoegen om naar te luisteren!

De naam Soluna is een combinatie van twee woorden: ‘sole' (zon) en ‘luna' (maan). De naam symboliseert de voortdurende afwisseling van de verschillende kleuren en affecten die de vroeg-Italiaanse barokmuziek rijk is; zoals de briljante snelle passages en de zoete lyrische lijnen. Deze voortdurende afwisseling vraagt om alertheid en flexibiliteit van de spelers en levert daardoor, voor zowel luisteraar als speler, een gevarieerd en spannend spel op.

Soluna geeft concerten in diverse bezettingen en verleende tevens haar medewerking aan het realiseren van grotere projecten waaronder verschillende Bachcantates in Leiden, Lisse en Amsterdam. Afhankelijk van het gekozen repertoire varieert de bezetting van Soluna van twee tot vijf spelers/zangers. Blokfluitiste Yvonne Rietbergen en organiste/claveciniste Emi Matsumoto vormen de vaste kern van de groep.
In 2005 gaf Soluna een fringeconcert tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht met een programma met vroeg-barokke Italiaanse muziek. In 2006 speelden zij tijdens hetzelfde festival een programma gewijd aan Engelse componisten; waaronder Dowland en Locke. In 2007 speelden ze het programma Venetië met muziek uit het zestiende en zeventiende eeuwse Venetië.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.