Programma woensdag 20 februari 2008

Giuliani Trio

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

N. Paganini (1782-1840)
Centone di Sonate, Sonate I (mandoline en Gitaar)
- Introduzione, Tempo di Marcia

M. Giuliani (1781-1829)
Serenata opus 19 (gitaar, mandoline en mandoloncello)
- Alla Polacca

Arne Beck-Larsen (*1951)
Trio Arne Mandoline, mandola en gitaar
- Andante ma non troppo
- Andante con Fuga
- Allegretto

F. Millet (*1956)
Milonga Final (mandoline, mandoloncello en gitaar)

R. Calace (1863-1934)
Tarantella (mandoline, mandola en gitaar)

Zie ook de toelichting in PDF-formaat.

Informatie over de uitvoerende(n)

Giuliani Trio (Marina Eckhardt, mandoline; Caroline van Koeveringe, mandoloncello; Ron Leendertse, gitaar)

Het Giulianitrio is een trio met een wel heel bijzondere bezetting: mandoline, gitaar en mandoloncello (een heel grote mandoline met de toonomvang van een cello). Er zijn niet veel componisten die voor deze combinatie muziek gecomponeerd hebben. Dat is jammer want deze instrumenten vullen elkaar perfect aan in klankkleur en toonbereik. Ook qua dynamiek passen de mandoline, gitaar en mandoloncello goed bij elkaar. Het repertoire van het Giulianitrio is zeer divers. Het varieert van de in klassiek - romantische stijl gecomponeerde Serenata tot een Italiaanse Tarantella, een Argentijnse Milonga en een virtuoze Paganini.

Marina Eckhardt (1960) behaalde in 2003 het diploma Docerend Musicus, en in 2006 het diploma Uitvoerend Musicus, aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Zij volgde lessen van Benny Ludemann en Ad van Sleuwen en gastlessen bij Keith Harris, Gertrud Weyhofen, Detlef Tewes en Catharina Lichtenberg. Zij is als spelend lid verbonden aan het Nederlands Mandoline Kamer Orkest, dat onder leiding staat van Benny Ludemann. Verder speelt ze in het Giuliani trio, mandoline, mandoloncello en gitaar en geeft ze regelmatig concerten met pianist Ad van Sleuwen. Samen met haar echtgenoot, Monty van Belzen, vormt ze het veelgevraagde Mandoline-accordeonduo Follie à deux. In maart 2005 presenteerden zij hun eerste cd, Passionata. Zij heeft een bloeiende lespraktijk en is muzikaal leider van het Zeeuws Mandoline en Gitaar Orkest.

Caroline van Koeveringe (1981) begon op 9-jarige leeftijd met het bespelen van de mandoline. Ze heeft 15 jaar gespeeld bij mandoline orkest ‘Excelsior te Kruiningen'.Mede door deelname in 2003 aan het European Guitar and Mandoline Orchestra in Patras, Griekenland is ze zich meer gaan interesseren voor de mandoline en is zij les gaan nemen bij Marina Eckhardt. Door het enthousiasme en de passie voor de mandoline die Marina Eckhardt overbracht heeft dit Caroline gestimuleerd in het mandoline en mandola spelen. Momenteel speelt zij in diverse orkesten, nationaal en internationaal. In 2003 begon zij bij het Nederlands Mandoline Kamerorkest o.l.v. Benny Ludemann en in 2005 in het ‘Il Forum Musicale', het West-Europese Mandoline orkest in Luxemburg o.l.v. Pedro Chamorro. Caroline heeft in diverse orkesten gespeeld als gastmuzikant. Bij mandolineorkest Estrellita, tijdens de theatertoer van Robert Long en bij mandoline orkest ONI te Schiedam.

Ron Leendertse (1962) begon op zevenjarige leeftijd met gitaarspelen en kreeg zijn eerste klassieke gitaarlessen van Benny Ludemann. Hij studeerde aan de conservatoria van Arnhem en Tilburg en volgde privé-lessen bij Baltazar Benítez. Hij heeft een aantal jaren in Spanje doorgebracht, waar hij zich heeft verdiept in de stijlkenmerken van Spaanse componisten en van de Spaanse volksmuziek. Hij heeft lesgegeven op diverse muziekscholen in Nederland en België. Momenteel is hij vooral actief als uitvoerend musicus.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.