Programma woensdag 3 december 2008

Paul Eggen, viool

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Sonate nr. 1 voor viool solo, BWV 1001
- Siciliana
- Presto
- Fuga
- Adagio
Max Reger (1876-1916)
Sonate nr. 1 (opus 131 d) voor altviool solo (1915)
- Molto sostenuto
- Vivace
- Andante sostenuto
- Molto vivace
Dietmar Hallmann (geb. 1935)
Ballata viruosita voor altviool solo (1984)

Informatie over de uitvoerende(n)

Paul Eggen behaalde zijn solodiploma (U:M.) aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en volgde tal van meestercursussen, waaronder bij Max Rostal. Zijn belangrijkste leraren waren Isidor Lateiner en Tibor Berkovits.
Paul Eggen behaalde verschillende prijzen, in het FriulAdria Concours (Venetië), in het internationale kamermuziekconcours in Calabrië (eerste prijs) en hij verwierf er de eerste prijs voor de beste uitvoering van hedendaagse muziek (eveneens in Italië).
Met onder andere het Multatuli Kwartet en het Moszkowski Duo gaf Paul Eggen vele concerten en speelde hij op verschillende internationale festivals. In Nederland trad hij onder meer op in het Amsterdamse Concertgebouw, de Rotterdamse Doelen en het Utrechtse Vredenburg.
Voorts werkte Paul Eggen mee aan CD-, film-, televisie- en radio-opnames, waaronder voor de NDR (Duitsland) en de RAI (Italië). De viool, zowel als de altviool die hij bespeelt, zijn gemaakt door Antonio Capela.
In zijn uitvoeringen bouwt Paul Eggen veeleer voort op lange lijnen van belangrijke klassieke tradities dan dat hij zich laat beïnvloeden door in zwang zijnde muziektheoretische dogma´s of muziekpraktische mode-effecten. Zijn interpretaties zijn primair het resultaat van het zoeken naar het wezen, het karakter, de eigenheid en de expressieve en artistieke inhoud van de betreffende composities.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.