Programma woensdag 29 september 2010

Shandiz ensemble: Mehrnaz Salehi, zang; Hamid Tabatabaei, piano; Imre Keblusek, cello

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma IRANIAN OLD SONGS

Het programma van deze middag bestaat uit een collectie Oude Iraanse Liederen uit de periode 1900-1950. Werken van onder meer Sheyda en Aref, twee Iraanse avant-garde songwriters, zijn door Hamid Tabatabaei gearrangeerd voor zang, cello en piano.

M. Neydawoed Oh, gekooide nachtegaal (M. Bahar)
Sheyda Als ik dronken ben (Sheyda)
Sheyda Oh, geliefde (Sheyda)
Sheyda Mijn dwaasverliefd hart (Sheyda
R. Khaleghi Kom terug (B. Taraghi)
R. Khaleghi De geur van de beek (Roedaki)
A. Tadjwidi Mijn hoop (M. Kermanshahi)
Anoniem Oh, badmeester (Anoniem)
Anoniem De geur die van haar komt (Babataher)
M. Maroeni De bloesemtijd (W. Dastgerdi)
Aref & M. Neydawoed Door je tranen (Aref & M. Bahar)

Informatie over de uitvoerende(n)

Het Shandiz Ensemble bestaat uit Mehrnaz Salehi (zangeres), Hamid Tabatabaei (pianist/componist), Imre Keblusek (cellist). Op het moment brengen zij twee programma's: Iranian Folksongs/Old Songs en A Woman shandiz ensembleAlone. Voor het laatste programma wordt de groep uitgebreid met de violiste Nasim Allamehzadeh. Beide programma's zijn op cd verkrijgbaar. Meer informatie vindt u op www.shandiz.eu, waar u ook geluidsfragmenten en video's kunt beluisteren en bekijken.

Hamid Tabatabaei is componist/pianist en komt oorspronkelijk uit Iran en woont sinds 1986 in Nederland. Hij is in Iran op zijn tiende jaar begonnen op accordeon. Later speelde hij ook elektrisch orgel en piano met diverse bands. In Nederland heeft hij onder andere bij Daan Manneke op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam compositie gestudeerd. Behalve voor Shandiz heeft Tabataei heeft o.a. muziek voor dans, film en theater geschreven.

Mehrnaz Salehi heeft voor zolang ze zich kan herinneren gezongen. Ze heeft behalve een jaar gitaar- ook pianoles gehad. In 1999 begon Mehrnaz serieus haar stem te ontwikkelen door middel van zanglessen en cursussen, onder andere in klassiek Europese zang.Ze heeft aanvankelijk in verschillende koren en zanggroepen gezongen.Met het Shandiz Ensemble begon in 2001 haar carrière als solozangeres.

Imre Keblusek is geboren in Eindhoven. Hij ontving zijn eerste cellolessen op vroege leeftijd op het conservatorium van Amsterdam, waar hij studeerde bij Anner Bylsma. Hij speelde in verschillende ensembles van barok tot eigentijds en doet daarnaast ook theaterproducties. Verder volgt hij nog internationale kamermuziek cursussen. Naast de samenwerking met Ensemble Shandiz, is hij nog vast lid van het "Dianthus Strykkwartetstrijkstokkend".

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.