Programma woensdag 20 oktober 2010

Ensemble Kokako Miriam de Zwart, fluit; Jorg Verhoeven, klarinet; Josje Lodder, piano

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Ton de Leeuw (1926-1996)
Trio for flute bass clarinet and piano (1990) - Con moto - Allant
Theo Loevendie (1930)
Plus One (1988)

Informatie over de uitvoerende(n)

Over Kokako:
Het ensemble Kokako is vernoemd naar een Nieuw-Zeelandse vogel die allerlei spannende en fascinerende klanken voortbrengt. De onvergetelijke ervaring die dit met zich meebrengt willen we met onze programma's op de luisteraar overbrengen. Ons repertoire bestaat uit 20e en 21e eeuwse muziek voor fluit, (bas)klarinet en piano. Door gebruik te maken van wisselende bezetting bieden we gevarieerde programma's. Het ensemble is opgericht in 2005 en verzorgde het nieuwjaarsconcert van de universiteit Nijmegen. Het was te horen bij Radio Mona Lisa, en trad verder o.a. op tijdens monumentendag Utrecht, in theater Kadens, de Azijnfabriek en in het Mosterdzaadje.
Kokako
bestaat uit:

Miriam de Zwart, fluit, studeerde aan het utrechs conservatorium bij Nine Sligter en Abbie de Quant en is afgestudeerd in 1999. Ze volgde masterclasses bij o.a. Aurèle Nicolet en Paula Robison. Zij speelde in het Ricciotti ensemble en diverse kamermuziekensembles. Met de Domgroep maakte zij (straat)muziektheater voor volwassenen en kinderen.

Josje Lodder, piano, studeerde aan het conservatorium van Maastricht bij Jean Franssen en Tonie Ehlen. In 1991 behaalde zij haar diploma uitvoerend musicus. Zij volgde in Maastricht de cursus hedendaagse kamermuziek en nam deel aan een masterclass bij Gyorgy Kurtag. Ze werkte mee aan een kindermuziek theaterproductie, is ook pianiste in het trio Verse Sneeuw en begeleidt verschillende instrumentalisten.

Jorg Verhoeven speelt (bas)klarinet en studeerde aan het conservatorium van Rotterdam bij Henri Bok en Henk de Graaf, Jan Janssen en Walter Boeykens. Hij is afgestudeerd in 1999. Hij volgde o.a masterclasses bij Joseph Horak en Philip Lelouppe. Hij werkte mee aan kindermuziektheaterproducties en maakt performances in duo Buzang & Bon (woodwinds & dance / airial silk). Ook maakte hij twee cd's met solo (bas)klarinet geïmproviseerde meditatieve muziek.


Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.