Programma woensdag 15 december 2010

Stephanie Gericke, mezzosopraan; Marek Szymansky, cello en Leonardo Valiante, klavecimbel

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Henrich Schütz (1585-1672)
- "Ich will den Herren loben", Psalm 34 SWV 306
- "O Jesu, nomen dulce" uit: Kleine geistliche konzerte SWV 308
Domenico Scarlatti (1685-1757)
- Sonate K 402 en 461
Antonio Vivaldi (1678-1741)
- Sonate V in e klein voor cello en basso continuo
- "Tra l'erbe i zeffiri", Cantata voor mezzosopraan en basso continuo


Informatie over de uitvoerende(n)

Stephanie Gericke (mezzosopraan) is geboren in Wilhelmshaven, Duitsland waar zij van haar 5e tot haar 19de jaar in een schoolkoor zong.
Na haar studie schoolmuziek aan de “Hochschulle für Musik und Theater” in Hannover studeerde zij klassieke solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij in 2003 het bachelorexamen en in 2005 het diploma master op music behaalde. Sinds 2001 treedt zij regelmatig op als soliste in het lied- en oratoriumvak. Als soliste was zij te horen in de vesperae solennes de Confessore van W.A. Mozart met het Concertgebouwkamerorkest o.l.v. Charles de Wolff, als alt in de Johannes Passion van J.S. Bach met het barokorkest Florilegium Musicum, in de Messiah van G.F. Händel, in de Matthäus Passion van J.S. Bach met het Concertgebouwkamerorkest o.l.v. Jan Willem de Vriend en in diverse Bach cantates. Zij volgde masterclasses bij Jill Feldman, Ralf Popken, John Bröcheler, Christina Deutekom en Michael Chance. Sinds 2008 is zij als docente verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Marek Szymanski (1984) - baroque cello, graduaded his master studies in Ignacy Jan Paderewski Academy of Music in Poznan. At the moment he is a student of Lucia Swarts baroque cello class at Royal Conservatoire in The Hague. He played many concerts as a soloist, and in orchestras in many Polish cities and also abroad: in Austria, Norway, Russia, France and Germany. He took part in Second World Performance of recently discovered Mozart's - Schikaneder's opera ‘Der Stein der Weisen’ together with Poznan Festival Orchestra conducted by Maestro Marcin Sompolinski in Salzburg. Moreover, he works with „Alma” piano trio. Working with this ensemble helps him develop his abilities and exerts great influence on his musical preferences. They were awarded the Special Prize on the First International Mikolay Rubinstein Chamber Music Competition (Moscow, 2007).
He participated in many recordings of film music as well as radio and TV recordings.

Leonardo Valiante (klavecimbel), geboren in Montevideo, Uruguay, begon zijn muzikale studies aan de muziekschool Virgilio Scarabelli. In 1989 behaalde hij zijn diploma pianoleraar aan het Falleri Balzo Conservatorium, waarna hij bij Nelly Langone de Tricolli een postgraduate cursus volgde. Hierna begon hij zijn studie klavecimbel bij Eduardo Gilardoni en Carlos Levin aan het Anglo Instituut. Gedurende zijn studie volgde hij ook klavecimbel masterclasses bij Jose Gonzalez Uriol, Rosana Lanzelote en Yves Echsteiner. Na het behalen van klavecimbel diploma A speelde hij met het orkest van Sodre o.l.v. dirigent Roberto Montenegro. In 1996 werd hij toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium te De Haag en vervolgde zijn klavecimbelstudie bij Jacques Ogg. Een tweejarige studie hedendaagse muziek bij Annelie de Man aan het Conservatorium van Amsterdam is onlangs afgerond. Hij begeleidt vanaf 2000 als pianist /organist het Fatimakoor o.l.v. Loek Ruijters. Ook begeleidt hij het koor Vlijt en Volharding en vanaf 2003 het opera–operettekoor Nuova Voce o.l.v. Joke Geraets. Hij is sinds 2006 werkzaam als pianodocent.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.