Programma woensdag 21 december 2011

Paul Eggen, viool

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Johann Georg Pisendel (1687-1755)
Adagio
Heinrich Ignaz Franz Biber (1644-1704)
Passacaglia (ca. 1681)
Giorgio Ferrari (1925-2010)
Improvvisazioni (1972)
- Preludio: Lentamente, con libertà
- Ricercare: Allegro marcato - Fantasia: Adagio
- Capriccio: Presto, con libertà
- Postludio: Adagio

Informatie over de uitvoerende(n)

Violist Paul Eggen behaalde zijn solodiploma (U.M.) aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en volgde tal van meestercursussen, waaronder bij Max Rostal. Zijn belangrijkste leraren waren Isidor Lateiner en Tibor Berkovits.
Kamermuzieklessen volgde hij bij o.a. leden van het Lasalle Kwartet, het Takács Kwartet, het Juilliard Kwartet, het Kolish Kwartet en het Amadeus Kwartet.
Paul Eggen behaalde verschillende prijzen, met name in het  FriulAdria Concours (Venetië), in het internationale kamermuziekconcours in Calabrië (eerste prijs) en hij verwierf er de eerste prijs voor de beste uitvoering van hedendaagse muziek (eveneens in Italië).
Paul Eggen gaf vele concerten en hij speelde op verschillende internationale festivals. In Nederland trad hij onder meer op in het Amsterdamse Concertgebouw, de Rotterdamse Doelen en het Utrechtse Vredenburg.
Voorts werkte Paul Eggen mee aan CD-, film-, televisie- en radio-opnames, waaronder voor de NDR (Duitsland) en de RAI (Italië). De viool die hij bespeelt, is gemaakt door Antonio Capela.
In zijn uitvoeringen bouwt Paul Eggen voort op lange lijnen van belangrijke klassieke tradities. Zijn interpretaties zijn in de eerste plaats het resultaat van het zoeken naar het wezen, het karakter, de eigenheid en de expressieve en artistieke inhoud van betreffende composities.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.