Programma woensdag 15 november 2006

Alice Gort-Switynk, blokfluiten en Elly van Munster, luit, chitarrone

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma The livin’ is easy ...

Giuseppe Baldini
uit: Tre Seguite e tre Sonate per Flauto Traversie e Basso Continuo, Opera I (Amsterdam, ca. 1740)
Sonata 1 in G-Groot
- Adagio
- Allegro
- Sicigliana
- Allegro

Arcangelo Corelli da Fusigniano (1653 - 1713)
uit: Six solos for a flute and a bass by Archangelo Corelli. Bewerking van Corelli's vioolsonates opus 5 (1702)
Sonata nr.5 in G-Groot
- Preludio -Adagio -Allegro
- Adagio
- Vivace
- Gavotta
- Allegro

Matthias Maute
Uit: It's Summertime (1998) -It's Summertime
Eine Trilogie für Altblockflöte und Bassinstrument ad lib.
-Don't you cry
-The livin' is easy ....

Georg Philipp Telemann (1681 - 1767)
uit: Sonate metodiche (Hamburg, 1728)
Sonate op.13, nr. 6 in a-klein
- Largo
- Allegro
- Ondeggiando
- Allegro

Informatie over de uitvoerende(n)

Al op 16-jarige leeftijd viel de blokfluitiste Alice Gort-Switynk op door haar mooie toonvorming toen zij deelnam aan het Gelders Concours voor Muziekscholen in Doetinchem. Zij behaalde bij dit concours de eerste prijs. Later studeerde zij blokfluit bij Marjolijn van Roon aan het Conservatorium in Enschede. In 1996 behaalde zij het diploma Docerend Musicus en in 1999 gaf zij haar eindexamen-concerten voor Uitvoerend Musicus. Tegelijkertijd studeerde zij Muziektherapie en sloot deze studie af in 1998. Zij treedt regelmatig op, zowel als soliste als in ensemble-verband. Cursussen en workshops die zij gedaan heeft stonden onder leiding van docenten als Marion Verbruggen, Bertho Driever (Loeki Stardust Kwartet), Ita Heijmans (Muziek uit de Middeleeuwen) en Rebecca Stewart (Renaissance-muziek). Naast haar optreden als musicus, is zij een bevlogen en passievol blokfluitpedagoog. Zij geeft les aan zowel kinderen, als jongeren en volwassenen. Ook geeft zij leiding aan verschillende blokfluitensembles.

Elly van Munster studeerde aanvankelijk klassiek gitaar bij Stanley Noordpool aan het Brabants Conservatorium. Vervolgens haalde zij haar doctoraal Spaans aan de Universiteit van Utrecht. Uiteindelijk belandde zij toch weer in de muziek en deed in 1994 Staatsexamen luit. Naast haar lessen bij Willem Mook volgde zij workshops bij o.a. Nigel North, Jakob Lindberg, Anthony Bailes, Toyohiko Satoh, Andrew Lawrence-King en Hopkinson Smith. Behalve als solist treedt zij regelmatig op als begeleider van zangers en instrumentalisten en als continuospeler in ensembles. Zij speelde ondermeer met het Nederlands Kamerkoor, de Nederlandse Bachvereniging en met het Nederlands Blazers Ensemble. Met Ensemble Sospiro trad zij op in het Festival van Vlaanderen. Verder speelde zij in groot een aantal barokopera's in Nederland en in Frankrijk. Zij werkt regelmatig als repetitor aan verschillende conservatoria. Met de plectrum-luit maakt ze deel uit van ensemble Fortuna, dat zich toelegt op Middeleeuws repertoire. Samen met de mezzosopraan Margot Kalse vormt zij het "Duo Seraphim", met de sopraan Hilde van Ruymbeke "Duo Rosemont". Met de sopraan Sinje Kiel won zij in juni 2002 de eerste prijs en publieksprijs bij het concours voor Oude-muziek ensembles in Berlijn, "Alte Musik-Treff".

Ensemble Rossignol treedt sinds 1998 regelmatig op door heel Nederland, met zeer gevarieerde concertprogramma's. Zij hebben een eigen website

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.