Programma woensdag 3 september 2014

Duo Cicogna: Stephanie Gericke, mezzosopraan en Akemi Alink, piano

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma Toon en woord - liederen van Richard Strauss

Richard Strauss (11. Juni 1864 - 8. September 1949)
- Zueignung, op. 10,1
- Die Nacht, op. 10, 3
- Die Verschwiegenen, op. 10,6
- Allerseelen, op.10, 8

 

- Breit über mein Haupt, op.19, 2
- Schön sind, doch kalt, op. 19, 3
- All mein Gedanken, op. 21, 1
- Ach Lieb, ich muss nun scheiden, op. 21, 3

 

- Morgen!, op. 27, 4
- Schlagende Herzen, op.29, 2
- Das Rosenband, op. 36, 1
- Hat gesagt, bleibt's nicht dabei, op.36, 3

Informatie over de uitvoerende(n)

 Akemi Alink is in Japan geboren. Op driejarige leeftijd kreeg ze haar eerste muziekles. Twee jaar later begon ze met piano. Haar docenten waren Junko Otake, Mitsuko Oguchi, Dina Joffe en Vadim Sakcharov. In St. Petersburg kreeg ze les van Oleg Malov en Pavel Egorov. Zij nam ook deel aan meestercursussen van o.a. Lazar Berman, Victor Merzhanov en Natalia Trull.
In 2001 kwam ze naar Europa, waar ze samenwerkte met Naum Grubert.
Akemi Alink heeft nationale en internationale pianowedstrijden gewonnen en zij speelde in belangrijke zalen zoals de Suntory Hall en Tokyo Opera City recital Hall. Sinds 2010 speelt ze regelmatig in de Munetsugu Hall in Nagoya.
Akemi speelt solo en ook kamermuziek en ze begeleidt ook zangers. Concerten zijn weer gepland in 2014 in Europa en Japan. Naast haar optredens is ze ook druk als pianodocente.
Sinds 2013 schrijft Akemi Alink een serie van artikelen "Competition reports from across the world" voor het maandelijkse pianotijdschrijft "Chopin" in Japan. Ze is uitgenodigd als jurylid voor de internationale Stasys Vainiunas Piano and Chamber Ensemble Competition in Lithauen en de Lyon internationale Piano wedstrijd in Frankrijk.

Stephanie Gericke werd in Wilhelmshaven (Duitsland) geboren waar zij van haar 5e tot en met haar 19e levensjaar in een koorschool zong.
Na haar studie schoolmuziek aan de „Hochschule für Musik und Theater" in Hannover studeerde zij klassieke solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij in 2003 het Bachelor examen en in 2005 het diploma Master of Music behaalde.
In het verleden is zij lid geweest van diverse kamerkoren waarmee zij talrijke concerten in het binnen- en buitenland gaf en veel CD-opnames maakte.
Sinds 2001 treedt zij regelmatig als soliste in het lied- en oratoriumvak op. Zo gaf zij verschillende liedrecitals in Nederland en Duitsland. Zij was o.a. solistisch te horen in de Vesperae solennes de Confessore van W.A. Mozart met het Concertgebouwkamerorkest o.l.v. Charles de Wolff, in de Johannes-Passion van J.S. Bach met het barokorkest Florilegium Musicum, in de Messiah van G.F. Händel, in de Matthäus-Passion van J.S. Bach met het Concertgebouwkamerorkest o.l.v. Jan Willem de Vriend en in diverse Bach cantates.
Op het gebied van muziektheater werkte zij mee aan producties van o.a. het Nederlands Vocaal Laboratorium en het Oerol Festival.
Zij volgde masterclasses bij Jill Feldman, Ralf Popken, John Bröcheler, Cristina Deutekom en Michael Chance.
Sinds 2008 is zij als docente verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.