Programma woensdag 16 maart 2016

Leonard Kwon, blokfluit Edoardo Valorz, clavecimbel Josep Casadella, barok fagot

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Jacques-Martin Hotteterre (1674 -1763)
Suite for Recorder and Continuo

Christoph Schaffrath (1709 - 1763)
Duetto for Bassoon and Organ

Johann Sebastian Bach (1685 -1750)
Koraalprelude 'Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ' (BWV 639)
(arr. Edoardo Valorz)

Informatie over de uitvoerende(n)

Leonard Kwon  begon met piano en blokfluit spelen toen hij acht jaar oud was. Hij studeerde musicologie en klavecimbel aan het National University College of Music in Seoul. Hij heeft zijn masterdiploma blokfluit (oude muziek) behaald aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Als solist is hij meerdere malen op tournee geweest met het JK ensemble en Colegium Musicum Hanyang, waarmee hij Vivaldi en Telemann concerten opvoerde. Hij heeft gespeeld in de KunHo Art Hall bij het klassieke grenzen serie's project, waar hij Bach en Yun als ook moderne elektronisch-akoestische improvisaties heeft uitgevoerd. Hij heeft ook het Ensemble Mattheson opgericht om vroege blokfluitconsort muziek op te voeren. Leonard heeft ook vele prijzen gewonnen, waaronder de eerste prijs bij de Montreal International Recorder Competition in 2009, de prijs voor de beste interpretatie van het verplichte moderne werk uit Montreal en de derde prijs bij de Moeck/SRP International Recorder Competition.

 

Edoardo ValorzEdoardoValorz.jpg Klavecinist en organist. Geboren in Italië, heeft orgelles gehad bij W. van de Pol. Na het gymnasium heeft hij lessen gehad in musicologie en begon klavecimbel te studeren bij P. Marisaldi in Vicenza, waar hij zijn bachelor diploma heeft gehaald. Hij heeft ook masterclasses klavecimbel gevolgd van L. Guglielmi en M. Radulescu, en voor orgel heeft hij masterclasses gevolgd van G. Gnann. Hij heeft verschillende concerten gespeeld in Italië en andere landen in Europa, solo op orgel en klavecimbel en met barokorkesten en ensembles. Hij heeft onder dirigentschap van T. Koopman, C. Hogwood, A. Bernardini gespeeld. In 2007 won hij een prijs voor Basso Continuo -spel bij het G.Gambi klavecimbel concours in Pesaro. Hij beëindigde zijn masters bij T. Koopman, T. Mathot aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Josep Casadellà geboren in 1987, begon zijn fagotstudie aan het conservatoria van Figueres en Girona. In 2005 begon hij met zijn bachelor klassieke fagot in ESMuC (Barcelona) bij David Tomàs, waar hij ook historische barok fagot bij Josep Barrás studeerde. In deze periode was hij lid van het Catalaans en Spaans Jeugd Orkest (JONC en JONDE) en heeft masterclasses gevolgd van L. Coppola, A. Grazzi, P. Memelsdorff en andere belangrijke oude muziek specialisten.
Na deze studie heeft hij barokfagot gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij D. Agrell en W. Verschuren. Ook speelt hij in het Juene Orchestre Atlantique in Saintes (Frankrijk). 

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.