Programma woensdag 17 mei 2017

Lucia Swarts (cello)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

D.Gabrielli (c.1659-1697)
Ricercar nr I in g voor cello solo
J.S.Bach
(1685-1750)
Suite in G voor cello solo (BWV 1007)
-Prelude
-Allemande
-Courante
-Sarabande
-Minuet I & II
-Gigue
D.Gabrielli
Ricercar nr.3 in D voor cello solo
J.S.Bach†
uit suite in d -kl voor cello solo (BWV 1008)
- Prelude
- Allemande
- Sarabande

Informatie over de uitvoerende(n)

Lucia Swarts  studeerde bij Anner Bijlsma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze in 1982 het diploma Uitvoerend Musicus behaalde. In haar eindexamenjaar maakte ze haar debuut in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw als prijswinnaar in de serie New Vintage, een serie voor talentvolle jonge musici. Naast haar vele solistische optredens heeft ze heeft zich toegelegd op het spelen van kamermuziek uit alle periodes van de muziekgeschiedenis en treedt op met musici als Leo van Doeselaar, Siebe Henstra, Michael Chance, Ryo Terakado, Harry van der Kamp en Jos van Immerseel.

Ze speelt in ensembles als het ASKO Schönberg Ensemble, de Residentie Bach Ensembles, het Apollo Ensemble. Ze is sinds 1983 eerste celliste in het Barokorkest van De Nederlandse Bachvereniging. Met deze ensembles en dirigenten als Reinbert de Leeuw, Oliver Knussen, Gustav Leonhardt en Jos van Veldhoven.maakte ze vele CD en DvD opnamen.

Van haar verschenen vijf solo CD's met resp. cello sonates van Vivaldi, 19e eeuwse cello-piano werken (met pianist Leo van Doeselaar), Italiaanse cello-concerten, en Boccherini's cello sonates.

Lucia Swarts is zowel hoofdvakdocente moderne cello als barokcello aan het Koninklijk Conservatorium. Ook heeft ze de jong talentklas van het conservatorium onder haar hoede. Voorts geeft ze master classes in binnen- en buitenland, waaronder het jaarlijkse oude muziek festival in Daroca (Spanje), het Conservatoire Superior in Salamanca, en het Dordts cello festival.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.