Programma woensdag 19 mei 2021

LIVESTREAM Sandra Karres, viool en Mirjam Karres, piano

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Gabriel Fauré (1845-1924)
Sonate voor viool en piano in A major Opus 13 Allegro Molto

Maurice Ravel (1875-1937)
Tombeau de Couperin Prélude

Enrique Granados (1867-1916)
Romanza

Camille Saint-Saëns (1835-1921)
Danse Macabre voor viool en piano opus 40

Praktische info

U kunt het concert alleen via ons YouTube kanaal volgen. Bezoekers zijn nog niet toegestaan.

Informatie over de uitvoerende(n)

Mirjam Karres (pianiste) kreeg haar eerste pianolessen van haar moeder Ariane Karres-Veelo. In 1991 begon ze haar pianostudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons en Mila Baslawskaya. In december 1997 won zij met de altist Rogier van der Tak de persprijs op het Internationale Kamermuziekconcours in Trapani-Italië. Samen met haar tweelingzus Sandra vormt zij een viool-piano duo waarmee ze een concerttour door Singapore, Brunei en Maleisië maakte.
Mirjam nam deel aan verschillende festivals, o.a. het Britten-Pears festival in Aldeburgh, en het Manchester Music Festival in Vermont-USA. Ze speelde in muziektheater producties mee van o.a. Orkater en Het Filiaal. Ze is lid van het Scarbo pianistencollectief waarmee ze pianoconcerten uitvoert met orkest.

Momenteel treedt zij regelmatig op met emeritus predikant Carel ter Linden. Gedichten en pianowerken wisselen elkaar af.

mirjam_sandra_karres.jpg

Sandra Karres (violiste) begon eerst met pianolessen die zij kreeg van haar grootvader Christiaan Veelo, maar al gauw begon ze op 9 jarige leeftijd met vioollessen bij Fenneken Franken in Den Haag, vanaf dat moment had de liefde voor de viool de overhand.

Ze studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Lex Korff de Gidts, voor haar master studeerde ze bij Ilja Grubert in Rotterdam. Ze volgde masterclasses bij oa Herman Krebbers, Stefan Picard, Pavel Vernikov en Jaring Walta.Ze toerde tussen 1997 en 1999 met het Mahler Jugend Orchester door Europa en speelde vervolgens veel concerten mee met het Mahler Chamber Orchestra.

Vanaf 2003 speelde zij als vaste violiste in Holland Symfonia, momenteel speelt ze als vaste gastspeler bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en andere diverse orkesten.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.