Programma woensdag 19 juni 2024

Concordi Musici Ji Yoon (sopraan), Leonard Kwon (blokfluit), Edoardo Valorz (orgel)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Georg Philipp Telemann (1681 - 1767)
Cantata 'Seele, lerne dich erkennen’ for soprano, recorder and basso continuo TWV 1:1258

Johann Jakob Froberger (1616 -1667)
Partita auff die Mayerin, FbWV 606

Georg Philipp Telemann (1681 - 1767)
Cantata ‘Die Liebe’, for soprano, obbligato instrument and basso continuo TWV 20:32

Informatie over de uitvoerende(n)

Leonard Kwon LeonardKwon.pngbegon met piano en blokfluit spelen toen hij acht jaar oud was. Hij studeerde musicologie en klavecimbel aan het National University College of Music in Seoul. Hij heeft zijn masterdiploma blokfluit (oude muziek) behaald aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Als solist is hij meerdere malen op tournee geweest met het JK ensemble en Colegium Musicum Hanyang, waarmee hij Vivaldi en Telemann concerten opvoerde. Hij heeft gespeeld in de KunHo Art Hall bij het klassieke grenzen serie's project, waar hij Bach en Yun als ook moderne elektronisch-akoestische improvisaties heeft uitgevoerd. Hij heeft ook het Ensemble Mattheson opgericht om vroege blokfluitconsort muziek op te voeren. Leonard heeft ook vele prijzen gewonnen, waaronder de eerste prijs bij de Montreal International Recorder Competition in 2009, de prijs voor de beste interpretatie van het verplichte moderne werk uit Montreal en de derde prijs bij de Moeck/SRP International Recorder Competition.
 
Edoardo Valorz, EdoardoValorz.jpgKlavecinist en organist. Geboren in Italië, heeft orgelles gehad bij W. van de Pol. Na het gymnasium heeft hij lessen gehad in musicologie en begon klavecimbel te studeren bij P. Marisaldi in Vicenza, waar hij zijn bachelor diploma heeft gehaald. Hij heeft ook masterclasses klavecimbel gevolgd van L. Guglielmi en M. Radulescu, en voor orgel heeft hij masterclasses gevolgd van G. Gnann. Hij heeft verschillende concerten gespeeld in Italië en andere landen in Europa, solo op orgel en klavecimbel en met barokorkesten en ensembles. Hij heeft onder dirigentschap van T. Koopman, C. Hogwood, A. Bernardini gespeeld. In 2007 won hij een prijs voor Basso Continuo -spel bij het G.Gambi klavecimbel concours in Pesaro. Hij beëindigde zijn masters bij T. Koopman, T. Mathot aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

De Zuid-Koreaanse sopraan Ji Yoon Ji_Yoon.jpgbehaalde haar bachelor aan de Seoul National University en vervolgde haar studie aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Mannheim. Tijdens haar master zong ze in het ensemble van het Nationaltheater in diezelfde stad, waar ze onder andere de volgende rollen vertolkte: Oscar in Un ballo in maschera, Despina in Così fan tutte, The Night in The Fairy Queen en Marzelline in Fidelio. In 2018 en 2019 was Ji Yoon te horen als Blumenmächen in Wagners Parsifal op het Bayreuth Festival. Ze voelt zich thuis bij een grote verscheidenheid aan genres, van barok tot moderne muziek. Ze was solist in onder andere de Matthäus-Passion van Bach, The Messiah van Händel, Die Schöpfung van Haydn en de Folk Songs van Berio. Sinds 2022 studeert Yoon het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar ze een master Oude Muziek volgt.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.