Programma woensdag 2 februari 2005

Anton Sie, harp; Julia Dinerstein, altviool en Vicent Morelló Broseto, dwarsfluit

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Claude Debussy
Syrinx, voor fluit solo

Claude Debussy
Beau Soir, voor altviool en harp

Arthur Honegger
Petite Suite, voor fluit, altviool en harp

Claude Debussy
Sonate, voor fluit, altviool en harp

Informatie over de uitvoerende(n)

Anton Sie (1982) begon op zesjarige leeftijd met harples bij Carla Bos. Sinds september 1997 is hij student van Ernestine Stoop aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Na voltooiing van het gymnasium begon hij daar de hoofdvakstudie. Anton won diverse prijzen op nationale concoursen (o.a. Prinses Christina Concours) en internationale concoursen (Moskou, Lille, München) Als solistheeft hij opgetreden met o.a. het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en Radio Sinfonie Orchester Stuttgart. In september 2004 haalde hij op het prestigieuze ARD Musikwettbewerb te München de eerste prijs en de prijs voor de vertolking van het nieuw geschreven werk. In maart zal hij zijn eerste solo-cd opnemen.

Julia Dinerstein is aanvoerder altvioliste in het Amsterdam Symphony Orchestra en ze werkt ook als gast aanvoerder met t.a. Het Orkest van De Munt, Filharmonisch van Vlaanderen en Limburg Sim. Orkest. Julia is afgestudeerd van Conservatoria van Moscow, Londen en Maastricht en ze maakte deel uit van het Arion Quartet, het Atril 5 Ensemble, het Camerton Ensemble, het Onix Esemble en het Trio Continuum met concerten in Mexico, Duitsland, Noorwegen, België en Nederland. Als solist en kamermuziek uitvoerende nam ze 4 CDs op, en nam ze deel aan Cervantino, Musica Nueva, Historic Center, Muziek en Theater Festivals (Mexico), Schwaebischer Frueling (Duitsland), Limburgs Orgel Festival, Opera in Beauforthuis (Nederland) en Tuscan Sun (Italie) waar ze kamermuziek met t.a. Dmitri Sitkovetski speelde.

Vicent Morelló studeerde dwarsfluit aan het Conservatorium van Valencia, war hij in 1992 zijn diploma haalde, hij studeerde filosofie tegelijk aan het Universiteit van Valencia. Daarna ging naar Parijs te studeren 2 jaar met Raymond Guiot. Hij heeft ook gestudeerd aan het Spaanse Jeugd Orkest(JONDE). In 1994 ging hij studeren aan het Koninklijk Conservatorium met Andras Adorjan. Hij heeft ook met Aurele Nicolet, Jaime Martin, Alain Marion, B. Kuijken lessen gevolgen. Als solist heeft hij gespeeld in Madrid het Nielsen fluit concert met het Symfonische Orkest van RTVE. Ook het concert van Jacques Ibert heeft hij gespeeld met het Synfonische Orkest van Isla de La Palma. Hij is gast bij orkesten in Spanje o.a. Orquesta Sinfonica de Galicia, en in Nederland Holland Synfonia, Musica Ducis Brabant, etc. Sinds 1996 is in dients bij Het Residentie Orkest war hij ook als solo fluit optreedt.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.