Geerten van de Wetering (1985) studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek en koordirectie bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Als bijvakken volgde hij piano en zang. Aan de Universiteit Leiden studeerde hij daarnaast politicologie. Gedurende zijn studie volgde hij tevens diverse masterclasses. Na het behalen van zijn mastergraad orgel volgde hij een postgraduale orgelopleiding aan de Universität für Musik in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie). Verdere directielessen volgde hij bij Wiecher Mandemaker. Geerten is organist van de Kloosterkerk in Den Haag en dirigent van het Wassenaars Kamerkoor. Tevens is hij artistiek adviseur voor Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk en bestuurslid van Stichting Orgelstad Leiden. Hij was finalist bij improvisatieconcoursen in Schlägl (O) en Westfalen (D).

Geerten heeft een breed repertoire, met bijzondere interesse voor 20e eeuwse en hedendaagse muziek en speelde diverse premières.
Als solist concerteert hij in binnen- en buitenland. Daarnaast treedt hij op in kleinere bezettingen, o.a. met zijn broer Bert van de Wetering (bas/bariton). Ook werkt hij regelmatig samen met koren en orkesten. Zo voerde hij concerten voor orgel en orkest uit van Francis Poulenc, Paul Hindemith en Anthon van der Horst en trad op met o.a. Cappella Amsterdam, Residentie Bach Ensembles en het Haags Matrozenkoor, waarvan hij de vaste begeleider is. Door het programmeren van bijzonder repertoire en de combinatie met andere kunstdisciplines aan te gaan zet hij zich er voor in het orgel aan een breed publiek te presenteren.

zie ook de eigen website van de organist