Programma woensdag 2 december 2009

Collegium Musicum Den Haag: Inês d'Avena, blokfluit; Rebecca Rosen, cello; Claudio Ribeiro, klavecimbel

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

F. Couperin (1668-1733)
- Ouverture
- Air tendre
- Air anime et leger
- Sarabande
- Air de Baccantes
uit Huitiéme Concert dans le Goût Théatral (1724)
B. Storace (midden 17e eeuw)
- Ciaccona
uit Selva di varie compositioni d'intavolatura
per cimbalo ed organo (Venice, 1664)
G. Ph. Telemann (1681-1767)
Trio 8, TWV 42:B4 (Essercizii Musici - Hamburg, 1739-40)
- Dolce
- Vivace
- Siciliana
- Vivace
(for recorder and harpsichord obligato)

Informatie over de uitvoerende(n)

COLLEGIUM MUSICUM Den Haag werd in 2006 opgericht door jonge en talentvol musici, onder de leiding van Braziliaans-Italiaanse klavecinist Claudio Ribeiro. Deze internationaal samengestelde groep staat bekend om zijn vitaliteit en dynamiek, maar ook om zijn professionaliteit en ervaring met de historisch geïnformeerde uitvoering van Oude Muziek. Het concert op het Festival Oude Muziek in Utrecht in 2006 trok de aandacht van Bernhard Trebuch, die de groep uitnodigde een CD op te nemen onder zijn label, ORF Edition Alte Musik.
De eerste CD, L'Europe Réunie, werd gelanceerd in oktober 2007 en kon rekenen op enthousiaste recensies in Fanfare, Tijdschrift Oude Muziek en Pizzicato. De tweede opname met werken van Händel komt dit jaar uit.
CMDH was de laatste jaren zeer actief in Oostenrijk (Brunnenthaler Konzertsommer, Italia Mia Wenen en de Internationale Barocktage - Stift Melk), België (Mafestival - Brugge) en Nederland (Anton Philipszaal, Ridderzaal, Zorgvlietkerk en Paleiskerk), en met live optredens op ORF (Oostenrijkse omroep), Radio West en AVRO (Spiegelzaal van het Concertgebouw). Ook noemenswaardig was de Stadstournee, met kleine concerten in de Haagse wijken en een schitterend slotconcert in de Nieuwe Kerk in Den Haag.
Als hoogtepunten van dit nieuwe seizoen brengt CMDH een programma met muziek van Alessandro Scarlatti en Unico van Wassenaer en het concert "Les Goûts Réünies", in Voorschoten en Amsterdam.
Meer weten: www.cmdh.nl

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.