Programma woensdag 5 juni 2013

COLLEGIUM MUSICUM Den Haag: InÍs d'Avena, Susanne Dick (blokfluiten), Rebecca Rosen (cello), Claudio Ribeiro (klavecimbel)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Servaas de Konink (Dendermonde, 1653 - Amsterdam, 1703)
uit Suite in C-Groot
- Ouverture
- Air
- Plainte
- Rigaudon I & II
Jean-Philippe Rameau (Dijon, 1683 - Parijs, 1764)
uit Premier Concert ("Pieces de Clavecin en Concerts")
- La Livri
- Le Vézinet

Marin Marais
(Parijs, 1656 - Parijs, 1728)
uit Suite en sol mineur
- Prelude
- Fantaisie
- Sarabande
- Menuet
- Plainte
- Passacaille

Informatie over de uitvoerende(n)

Enthousiast, flexibel en ruimdenkend: drie sleutelwoorden voor de vaak spontaan geformeerde muziekgezelschappen die vanaf de late zestiende eeuw in Duitsland floreerden onder de naam Collegium Musicum. Deze eigenschappen gelden ook voor COLLEGIUM MUSICUM Den Haag, al bestaat dit ensemble uitsluitend uit beroepsmusici. Sinds de oprichting in 2006 brengen de leden in wisselende bezetting bekende en minder bekende werken uit de zeventiende en achttiende eeuw. CMDH, dat vanaf het klavecimbel geleid wordt door Claudio Ribeiro, gebruikt musicologisch onderzoek en historische instrumenten om spannende interpretaties tot stand te brengen.

COLLEGIUM MUSICUM Den Haag gooide hoge ogen met optredens in Nederland, België en Oostenrijk. Eind 2007 verscheen de eerste cd/dvd, L'Europe réunie, met werken van Telemann, Vivaldi, Bach, Rebel en de Nederlander Unico Wilhelm van Wassenaer. De cd kreeg lovende recensies in binnenen buitenland, met onder meer vier sterren in de Volkskrant. "A breath of fresh air", noteerde de recensent van het tijdschrift Fanfare naar aanleiding van het jeugdige en levendige spel dat het ensemble aan de dag legt. De historisch correcte - naar het werk van Couperin verwijzende - titel van de cd doet overigens onvoldoende recht aan de culturele veelzijdigheid van het ensemble, waarvan de leden uit alle hoeken van de wereld afkomstig zijn.

 

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.