Programma woensdag 19 augustus 2015

Geerten van de Wetering, orgel (Den Haag)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

J.S. Bach (1685-1750)
Praeludium in e-moll (BWV 548)

B. Renooij (1915-2007)
Variaties over Gezang 222 (1957)
-Koraal
-Var. I Moderato
-Var. II Calmato
-Var. III Tranquillo
-Var. IV Tempo primo
-Var. V Maestoso - Fuga

A. van der Horst (1899-1965)
-Trio capriccioso uit Suite in modo conjuncto (1943)

J.S. Bach
-Trio super Allein Gott in der Höh sei Ehr  2 Clav. et Ped. (BWV 664)
uit Leipziger Orgelchoräle (1744-48)

F. Mendelssohn (1809-1847)
Sonata V in D-dur
-Andante
-Andante con moto
-Allegro maestoso
uit Sechs Sonaten für die Orgel, op. 65 (1844-45)

Informatie over de uitvoerende(n)

Geerten van de Wetering (1985) studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek en koordirectie bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Als bijvakken volgde hij piano en zang. Aan de Universiteit Leiden studeerde hij daarnaast politicologie. Na het behalen van zijn mastergraad orgel volgde hij een postgraduale orgelopleiding aan de Universität für Musik in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie). Hij volgde tevens diverse masterclasses bij o.a. Ton Koopman, Tomasz Nowak en Zsigmond Szathmary. Geerten is organist van de Kloosterkerk in Den Haag en dirigent van het Wassenaars Kamerkoor.Geerten van de Wetering 19 augustus

Geerten heeft een breed repertoire, met bijzondere interesse voor 20e eeuwse en hedendaagse muziek en speelde diverse premières. Hij speelde op uiteenlopende podia, waaronder het Concertgebouw Amsterdam.

Naast het geven van solorecitals werkt Geerten regelmatig samen met koren en orkesten. Zo voerde hij concerten voor orgel en orkest uit van Francis Poulenc en Paul Hindemith en trad op met o.a. Cappella Amsterdam, Residentie Bach Ensembles en het Haags Matrozenkoor. Bovendien zet hij zich er voor in het orgel aan een breder publiek te presenteren door het instrument te combineren met andere genres en kunstdisciplines, bijvoorbeeld in producties met orgel en dans en orgel en elektronische muziek. Ook is hij actief in kleinere bezettingen, onder meer met zijn broer Bert van de Wetering (bas/bariton).

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.