Programma zaterdag 22 augustus 2020

Geerten van de Wetering, orgel

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

U kunt zich bij binnenkomst met uw naam en email of telefoonnummer registreren maar reserveren heeft de voorkeur via deze link. Lees ook de richtlijnen.

programma:

Marius Monnikendam (1896 – 1977)
Cortège (1963)
 
Jan Pieterszoon Sweelinck (1562 – 1621)
Allein Gott in der Höh sei Ehr

Paul Chr. van Westering (1911 – 1991)
Menuet Uit: Suite de Concert (1954)
 
Geerten van de Wetering
Improvisatie
 
Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)
Sinfonia uit cantate BWV 146 ‘Wir müssen durch viel Trübsal in das Reich Gottes eingehen’
Orgelbewerking: Geerten van de Wetering

Informatie over de uitvoerende(n)

Geerten van de Wetering studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek en koordirectie bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tevens studeerde hij politicologie aan de Universiteit Leiden. Na het behalen van zijn mastergraad orgel studeerde hij aan de Universität der Musik in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie) en vervolgens bij Ansgar Wallenhorst (improvisatie) en Wiecher Mandemaker (koordirectie).geerten2018.jpg

Geerten is organist van de Kloosterkerk te Den Haag en dirigent van het Woerdens Kamerkoor.  Daarnaast is hij artistiek adviseur van Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk en bestuurslid van Stichting Orgelstad Leiden. Hij was finalist bij improvisatieconcoursen in Schlägl (O) en Westfalen (D). In 2018 won hij het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem. In datzelfde jaar verscheen zijn eerste solo-cd, 1918 – Organ music from a new era, die in de pers enthousiast ontvangen werd.

Geerten heeft een breed repertoire met bijzondere interesse voor 20e eeuwse en hedendaagse muziek. Hij speelde premières van diverse Nederlandse composities. Als solist concerteert hij in binnen- en buitenland, ook werkt hij regelmatig samen met koren en orkesten. Naast het orgel als solistisch instrument te presenteren, gaat Geerten graag de combinatie met andere kunstdisciplines aan om het orgel bij een breed publiek bekend te maken.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.