Programma woensdag 1 maart 2006

Hilde de Wolf, blokfluit en Michael Hinderink, clavecimbel

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Henry Purcell (1659-1695)
- Rondeau
- Ground ("Crown the Altar")

Georg F. Handel (1685-1759)
uit Sonate h-moll
- Largo
- Vivace
- Presto
- Adagio 

clavecimbelsolo

William Lawes (1602-1645)
Four dances uit: 'A Musicall Banquet' London 1651
- Alman
- Elysium
- Coranto
- Saraband

Informatie over de uitvoerende(n)

Michael Hinderink begon zijn studie op jonge leeftijd; hij studeerde clavecimbel en voltooide de HAVO aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarna studeerde hij bij Jacques Ogg en Siebe Henstra aan het Gronings Conservatorium waar hij het diploma Docerend Musicus behaalde. In '96 studeerde Michael Hinderink af als Uitvoerend Musicus bij Siebe Henstra aan het conservatorium van Utrecht. Hij maakte radio-opnamen en speelt in binnen- en buitenland. Momenteel is hij actief als continuo-speler in Pétillant en diverse ad-hoc ensembles.

Hilde de Wolf ontving het solistendiploma aan het Conservatorium van Rotterdam. Zij studeerde bij Thera de Clerck en Han Tol. Daarna volgde ze Masterclasses bij Frans Brüggen, Pedro Memelsdorf en Kees Boeke. Van het Prins Bernhard Fonds en de Stichting Voortgezette Studie Podiumkunsten ontving zij een beurs voor een studie aan de Staatliche Hochschule in Trossingen, Duitsland. Daar specialiseerde zij zich in middeleeuwse, en eigentijdse repertoire bij Kees Boeke. Zij nam deel aan de opnamen van Viadana's Salmi a Quattro Chori onder leiding van Kees Boeke en Frans Brüggen in samenwerking met Accademia Musicale Chigiana instituut te Sièna, Italië.
Hilde is de grondlegger van het Icarus ensemble dat zich specialiseert in de kamermuziek uit de renaissance en barok. Het Icarus ensemble behaalde de finale in het internationale Van Wassenaer Concours in 1993 en verzorgde concerten in Europa, Amerika en Japan. Het ensemble verzorgt opnamen voor Claves Records uit Zwitserland. Hilde werkt samen met alom gerespecteerde musici waaronder Rebecca Stewart en Camarata Trajectina. Samen met organist Abram Bezuijen vormt zij een instrumentaal duo in Noorwegen. Met het Icarus ensemble en het blokfluitconsort Blaes-tuigh geeft zij veelvuldig concerten op bekende concertpodia en voor bekende internationale festivals. Zij verzorgt blokfluitcursussen in Nederland en Duitsland. Als blokfluitdocente is zij verbonden aan de Vrije Akademie Delft en de Stichting Nieuwerkerkse Muziekschool.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.